Kastanje-chokoladekage med æble og valnøddeis

Lækker chokoladekage med kastanje, æble og valnøddeis som tilbehør. 

Overrask dine gæster med en anderledes chokoladekage. Kastanjen giver kagen en ekstra smagsvariant, som passer perfekt sammen med den hjemmelavede valnøddeis og æblepuréen. 

Ingredienser

Kagedej

  • 75 g. mørk chokolade.
  • 4 æggeblommer.
  • 4 æggehvider.
  • 90 g. sukker.
  • 250 g. kastanjepuré. 
  • 2 tsk. vanilje. 
  • Rom-sukkerlage.

Glasur

  • 100 g. mørk chokolade.
  • 1 spsk. piskefløde.
  • 30 g. smør.

Valnøddeis

  • 1 l fløde
  • 12 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1 dl ahornsirup
  • 1 dl Kahlua
  • 1 tsk vanilje
  • 1 spsk
  • instant coffee opløst i Kahluaen
  • 200 g bagte valnøddekerner

Opskrift 

Kagen

Dej: Smelt chokoladen. Pisk æggeblommerne til en lys og tyk creme med sukkeret. Rør først chokolade i og dernæst kastanjecreme og vanilje. Pisk æggehviderne stive og rør lidt i dejen, før resten vendes i. Hæld dejen i formen ( ca. 20 cm). Bag kagen i en 175°C varm ovn i 25 – 30 min.

Lad den afkøle. Stænk kagen med rom-sukkerlage. Overtræk med glasur.

Glasur: Smelt chokoladen sammen med smør og fløde.

Valnøddeis

Fløden piskes til skum. 200g hakkede bagte valnøddekerner sættes over med ahornsiruppen og koge. Æggeblommerne piskes med sukkeret. Ahornsiruppen sigtes og hældes varm ned i æggeblommerne. Pisk godt igennem. Tilsæt kahlua og vanilje. Vend nu flødeskummet i æggemassen. Vend de hakkede, bagte valnøddekerne i. Fryses i en trekantform.

Æblepuré

Syrlige æbler skrælles. Skæres i stykker og vendes med sukker og citronsaft. Lad trække 20 min. Sæt gryden i kog. Kog æblerne møre. Lad køle. Purér æblerne. Konsistensen skal være så man kan sprøjte puréen ud i facon. Hvis æblepuréen er for tynd tilsæt da 2 spsk. lyngelé og 1spsk citronsyre pr. liter puré.


Kastanie Chokoladekage

Centrumpladsen 1
5700 Svendborg, Fyn
Danmark
booking@hotel-svendborg.dk
+45 6221 1700
Find os på facebook Find os på Linkedin
Dansk English

SE OGSÅ VORES ANDRE HOTELLER

Cittaflow Svendborg BW Plus Hotel Svendborg er Cittaslow certifikeret.

Each Best Western Hotel is independently owned and operated.

Se og ret dine cookie indstillinger
Cookie- og persondatapolitik

1. Dine cookie settings
Funktionelle cookies, marketing og tracking
Cookies der giver os mulighed for at analysere webstedets anvendelse, så vi kan måle og forbedre ydelsen, og cookies der bruges af reklameselskaber eller annoncerende selskaber til at slå annoncer op, som er relevante for dine interesser.
 Alle

Nødvendige cookies
Cookies der er nødvendige for sidens funktionalitet.
 Nødvendige


2. Dette website anvender cookies

En cookie er en lille tekst-fil, som vi gemmer på din computer for at kunne holde styr på, hvad der sker under dit besøg og for at kunne genkende computeren.
En cookie indeholder kun tekst, er ikke et program og indeholder ikke virus.

3. Formål med cookies på vores website:
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Cookies hjælper os desuden med at få overblik over dit besøg på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette hjemmesiden til dine behov og interesser. Cookies husker f.eks., hvad du har lagt i en eventuel indkøbskurv, om du tidligere har besøgt siden, om du er logget ind og hvilket sprog og valuta, du gerne vil have vist på hjemmesiden. Vi bruger også cookies til at målrette vores annoncer over for dig på andre hjemmesider. Helt overordnet anvendes cookies således som del af vores service til at vise indhold, der er så relevant som muligt for dig.

4. Sådan sletter eller blokerer du for cookies i din browser
minecookies.org/cookiehandtering


5. Liste over brugte cookies:
NavnFormålUdbyderUdløber
Pk sesTil Piwik statistikPiwikSession
Pk idTil Piwik statistikPiwik1 år
Pk refTil Piwik statistikPiwik

Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik.
Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Få flere oplysninger

OK Læs mere