▼  Book dit ophold nuAntal rum/gæster


Slotte og godser på Sydfyn

Valdemars Slot

Valdemars Slot på Tåsinge er Fyns næststørste slotsattraktion. I elleve generationer har efterkommere af den danske søhelt, Niels Juel drevet slottet. I dag indeholder slottet restaurant/café/selskabslokaler, minigolfbane, en praktfuld badestrand, skov og landbrug samt nogle af landets bedste museer, og selvfølgelig er både slot og omgivelser en attraktion i sig selv.

Slot og herregårdsmuseum
Tiden flyver når man besøger Danmarks største og mest omfattende herregårdsmuseum med mere end 20 tilgængelige sale og stuer, der henstår som i gamle dage med kunst og antikviteter helt tilbage til Niels Juels tid. Det gamle herskabskøkken er fyldt med kobbertøj og meget, meget mere.

Jagttrofæmuseum
En af Europas flotteste samlinger af jagttrofæer og etnografika fra det meste af verden befinder sig på to etager i hovedbygningens øverste stokværk. Det kolosale rum, med de imponerende tømmmerkonstruktioner fra Chr. IV's tid, danner en helt anderledes smuk ramme om denne unikke samling.

Danmarks Museum for Lystsejlads
I 1996 åbnede museet i den tidligere hestestald på Valdemars Slot, gæstfrit inviteret af Lensbaron Niels Iuel-Brockdorff, der med sin mangeårige interesse for sejlsport, selv har bidraget med adskillige spændende ting til den interessante samling. Hans Kongelige Højhed Prinsen er protektor for museet.

 

Hvidkilde Gods

Hvidkilde Gods ejes og drives i dag af Christian greve Ahlefeldt-Laurvig-Lehn.

Landbruget, der består af ejendommene Hvidkilde Ladegård, Lehnshøj, Heldagergård, Teglværksgården og Edelsminde udgør et samlet areal på ca. 700 ha i omdrift. Hertil kommer ca. 650 ha pasningsaftaler og forpagtninger, således at det samlede landbrug i omdrift er på 1.350 ha.
Skovbrugsarealet er i dag på ca. 1.500 ha fordelt på 21 skove spredt over et 20 x 10 km bredt område i Svendborg kommune.
Desuden ca. 50 udlejningsejendomme og 1 grusgrav. Antal ansatte ca. 20, herunder 5 funktionærer.

Som det er mange bekendt havde Hvidkilde et utroligt stort stormfald den 3. december 1999, hvor ca. 300 ha blev berørt af stormfald. I årene efter har vi gentilplantet over 150 ha, heraf 120 ha med løvtræ. Denne gentilplantning er nu afsluttet.

Da langt det meste af de stormfældede arealer tidligere bestod af gran, betyder det at Godsets løvtræsprocent siden greve Christians overtagelse er steget.

Riddersalen på Hvidkilde Gods

Gennem Best Western PLUS Hotel Svendborg kan du leje Riddersalen på Hvidkildes Gods. Den barokke riddersal vil danne den perfekte ramme om en hver form for selskab, bryllup, sølvbryllup, barnedåb, konfirmation eller andre mærkedage, som vil blive husket for altid.

Kontakt Best Western PLUS Hotel Svendborg som er behjælpelig med at sætte festen op efter dine ønsker.

Telefon +45 62 21 17 00

Se nærmere om Hvidkilde Gods på www.hvidkilde.dk

 

Skrøbelev Gods

Se mere om Skrøbelev Gods: www.skrøbelevgods.dk


Valdemars Slot

Valdemars Slot

 

Hvidkilde Slot

Hvidkilde Slot

Centrumpladsen 1
5700 Svendborg, Fyn
Danmark
booking@hotel-svendborg.dk
+45 6221 1700
Find os på facebook Find os på Linkedin
Dansk English

SE OGSÅ VORES ANDRE HOTELLER

 

 

 

Cittaflow Svendborg BW Plus Hotel Svendborg er Cittaslow certifikeret.

Each Best Western Hotel is independently owned and operated.